Notícies

Tèxtils.CAT llança el seu hub CIRCULAR per ajudar a les empreses tèxtils a ser més competitives

30/09/2024

Tèxtils.CAT ha llançat el seu hub de circularitat tèxtil en un esdeveniment dut a terme al Tibidabo, amb més de 40 participants de l’ecosistema de materials tèxtils avançats de Catalunya.

El nou hub CIRCULAR.Tèxtils.CAT consolida el saber fer i les eines desenvolupades durant l’última dècada en un únic portal d’accés per a les empreses del sector a Catalunya. Aquest hub té com a objectiu facilitar a les empreses l’accés a eines per impulsar la transició verda, proporcionant connexions d’alt valor i creant una comunitat per compartir millors pràctiques.

Durant l’acte de llançament, Tèxtils.CAT va presentar la visió del hub i els propers passos per ampliar-lo amb la col·laboració activa de la indústria en les diferents activitats com el Marketplace de residus per fomentar la circularitat, esdeveniments de networking i oportunitats formatives a través de la recopilació de formacions virtuals, en un punt d’entrada única.

A l’acte hi varen tenir lloc dues taules rodones, la primera amb agents públics: el Departament de Territori, Habitatge i Transició Ecològica de la Generalitat de Catalunya, ACCIÓ i l’Agència de Residus de Catalunya que van compartir amb els assistents les oportunitats del sector en la circularitat; la segona taula es va centrar en la col·laboració intersectorial liderada per clústers amb la participació de MODACC, Cluster Packaging i el Pacte per la Moda Sostenible, tots ells socis estratègics de Tèxtils.CAT.

La propera activitat del hub té com a objectiu enfortir les relacions internacionals, amb la organització d’un fòrum de col·laboració internacional el dia 13 de novembre a Barcelona, per connectar el sector de materials tèxtils avançats de Catalunya amb els seus homòlegs europeus. Per a més informació, contactar amb el clúster: info@textils.cat

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió de xBUILD-EU

Reunió de xBUILD-EU

L’equip del clúster va estar a Ontinyent participant en una reunió del projecte xBUILD-EU.

Pin It on Pinterest