Notícies

ADDTEX organitza hackathons amb estudiants de diversos centres de formació tèxtil europeus

20/05/2024

Els dies 15, 16 i 17 de maig varen tenir lloc les hackathons organitzades pel projecte ADDTEX, liderat per l’AEI Tèxtils, on un grup d’alumnes de les universitats i centres de formació participants al mateix (Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Borås, PIN i TUS) varen buscar solucions a reptes proposat per empreses dels clústers socis del consorci (AEI Tèxtils, IVGT, CLUTEX, CITEVE).

Aquesta activitat, realitzada en format híbrid per fomentar el contacte internacional, ha permès que els alumnes coneguin de prop el funcionament de les empreses i puguin proposar solucions factibles als reptes presentats en els àmbits de la sostenibilitat, la digitalització i els smart textiles. Les pròpies empreses han format part del jurat, avaluant les idees proposades. Els estudiants guanyadors tindran la oportunitat de seguir desenvolupant-les en una estada virtual a l’empresa, que es durà a terme a la tardor. Alhora, l’empresa rebrà una mentoria en temes d’actualitat del sector en els quals vulgui millorar el seu coneixement.

Pel què fa al clúster AEI Tèxtils, el soci LIASA ha participat a la hackathon buscant una alternativa que millorés la sostenibilitat dels seus productes. Un grup d’estudiants de la Universitat de Borås han sigut els encarregats d’aportar propostes.

Les hackathons s’inclouen en el marc de les accions del projecte que tenen per objectiu crear sinèrgies entre els clústers i les seves empreses amb els estudiants de tèxtil.

ADDTEX és un projecte Erasmus Plus, cofinançat per la Unió Europea, les accions clau del qual són les activitats transnacionals i orientades a resultats entre educació superior i educació i formació professional, recerca, sector públic i sector empresarial, amb l’objectiu de generar innovació en l’ensenyament, l’aprenentatge i la cocreació de coneixement.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Reunió d’ADDTEX

Reunió d’ADDTEX

Els dies 3 i 4 de juliol, l’equip del clúster va ser a Prato, participant a una reunió de seguiment del projecte ADDTEX.

ADDTEX Innovation Bootcamp

ADDTEX Innovation Bootcamp

Del 2 al 5 de juliol, 25 estudiants de diferents països europeus es varen reunir a Prato per participar a l’ADDTEX Innovation Bootcamp.

Pin It on Pinterest