Notícies

Cebiotex guanya el premi de Valorització de la Recerca del Consell Social com a millor empresa de base tecnològica

03/08/2021

El Premi UPC de Valorització de la Recerca és una iniciativa del Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya · BarcelonaTech (UPC) que distingeix la tasca duta a terme pels grups de recerca de la Universitat en tres modalitats: millor projecte de transferència de tecnologia, millor invenció o patent per la seva aplicació al mercat i millor empresa de base tecnològica o spin-off.

L’spin-off Cebiotex, constituïda el 2015 per la UPC i l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona (HSJD) ha rebut el premi de Valorització Tecnològica en la categoria de millor empresa de base tecnològica. L’empresa, dirigida per José Antonio Tornero, investigador del Grup de Recerca en Tecnologia Tèxtil  (TECTEX) de la UPC, desenvolupa i comercialitza el primer biomaterial que té com a objectiu proveir una solució innovadora i efectiva al subministrament local de fàrmacs biològics.

Cebiotex ja ha desenvolupat, amb molt d’èxit, la biomembrana CEB-01, indicada per al control local després d’una intervenció quirúrgica oncològica. El fàrmac allibera localment i de forma segura altes dosis del quimioteràpic SN-38 després de l’extracció d’un tumor, amb l’objectiu d’eliminar restes de cèl·lules tumorals que hi hagin pogut romandre.

Comparteix aquesta notícia:

Notícies recents

Pin It on Pinterest