Visita al Sincrotró ALBA

El 6 de febrer, un grup de socis de l'AEI Tèxtils i d'ASEGEMA varen visitar les instal·lacions del Sincrotró ALBA, a Cerdanyola del Vallès.

El Sincrotró Alba és una infraestructura científica de tercera generació, la més important de la zona del Mediterrani. Es tracta d'un complex d'acceleradors d'electrons per produir llum de sincrotró, la qual permet visualitzar l'estructura atòmica i molecular dels materials i estudiar les seves propietats. Genera 6.000 hores de llum anualment i està disponible per oferir servei a més de 1.000 investigadors de la comunitat acadèmica i també del sector industrial cada any.

En l'àmbit tèxtil, les principals aplicacions es troben en determinació de l'estructura de les fibres a nivell molecular o en l'estudi de la degradació de fibres.

twitterpinterestlinkedinmail